Mogelijkheden

Uitvaartvervoer

Het verzorgen van het vervoer tijdens een uitvaart is een uiterst gevoelige en belangrijke taak bij het afscheid nemen van een dierbare. Bij DLE streven we ernaar om aan uw specifieke wensen te voldoen.

Wij beschikken over twee stijlvolle rouwauto's, waarvan u hieronder foto's kunt zien. Maar uw voorkeuren gaan boven alles. Als u specifieke wensen heeft met betrekking tot het type vervoer of zelfs als u liever uw eigen vervoer regelt, staan we daar volledig voor open. Bij ons geldt: alles is mogelijk en alles is toegestaan.

Om u te helpen bij het maken van een keuze, hebben we een aantal opties voor rouwvervoer op een rijtje gezet.

Rouwauto's

In Nederland worden rouwauto’s over het algemeen gekenmerkt door een ingetogen en elegante vormgeving. Daarbij kunt u kiezen uit verschillende opties die allemaal zijn ontworpen met nadruk op waardigheid en respect voor u en uw dierbaren.
Wij beschikken over twee stijlvolle rouwauto's die zijn ontworpen om stijl en functionaliteit te combineren.

Chrysler Pacifica

Onze grijze Chrysler Pacifica heeft achterin een uitschuifbare vloer voor het moeiteloos plaatsen van de kist of brancard. Het is een compacte auto met veel bergingsruimte en genoeg plaats voor mooie bloemstukken. Tijdens de rit kunnen achterin spotjes worden aangezet en rustgevende muziek worden afgespeeld.

Lincoln Hearse

Onze zwarte Lincoln Hearse heeft een imposante uitstraling en wordt daarom veelgekozen voor statieritten.
Deze auto is aan de achterkant in hoogte verstelbaar waardoor de automatisch uitschuifbare laadvloer gemakkelijk op gelijke hoogte kan worden gezet met de kist of brancard. Ook in deze auto kunnen tijdens de rit spotjes en muziek worden gebruikt. 

Eerbiedig en stijlvol

Onze rouwauto's worden met zorg onderhouden en gepresenteerd, met als doel uw dierbaren op een waardige en comfortabele manier te begeleiden naar hun laatste rustplaats.
Wilt u meer informatie over het gebruik van onze rouwauto's of gaat uw voorkeur naar een andere auto van een andere uitvaartvervoer onderneming? We helpen u graag. Neem contact met ons op via het contactformulier of stuur een e-mail naar info@dle.nl

De uitvaartbus

Een uitvaartbus, ook wel bekend als een rouwbus, is een speciaal ontworpen voertuig dat wordt gebruikt voor het vervoer van overledenen en hun naasten tijdens een uitvaartceremonie. In plaats van traditionele rouwauto's biedt een uitvaartbus een ruimere en meer comfortabele omgeving voor familie en vrienden om samen te reizen naar de begraafplaats, het crematorium of de locatie van de dienst.

Een bijzonder persoonlijke wijze van uitvaartvervoer

Uitvaartbussen zijn ontworpen voor een intieme en respectvolle sfeer, passend bij de gelegenheid. Ze variëren in grootte, van kleinere voor kleine groepen tot grotere voor meerdere mensen. Deze bussen hebben vaak speciale elementen, zoals gedempte verlichting, comfortabele zitplaatsen en ruimtes voor bloemen of andere symbolische elementen die de herinnering aan de overledene kunnen eren.

Verbondenheid en ondersteuning

Het gebruik van een uitvaartbus heeft veel voordelen voor de familie en vrienden van de overledene. Het maakt het mogelijk om samen te reizen op een georganiseerde manier, wat het regelen van vervoer tijdens een moeilijke tijd een stuk makkelijker maakt. Ook geeft het reizen in een uitvaartbus een gevoel van samenhorigheid en steun.

Samen de laatste rit, dat kan in een uitvaartbus

Al met al biedt een uitvaartbus een respectvolle en praktische oplossing voor het vervoer van overledenen en hun dierbaren tijdens een uitvaartceremonie, en draagt het bij aan het creëren van een waardige en gedenkwaardige ervaring voor alle betrokkenen.

De rouwkoets

Een rouwkoets is een traditioneel voertuig dat wordt gebruikt bij begrafenissen en rouwprocessen. Het is een symbool van waardigheid, respect en eerbetoon aan de overledene. Rouwoetsen worden vaak prachtig vervaardigd, met zorg voor elk detail. Net zo elegant als de koets zelf zijn vaak de paarden die deze voorttrekken.

De historie van de uitvaartkoets

De rouwkoets heeft een lange geschiedenis die teruggaat tot de oudheid. In vroegere tijden werden rouwkoetsen voornamelijk gebruikt door royalty, adel en andere hooggeplaatste personen. Ze waren een teken van status en rijkdom, met vaak ingewikkelde versieringen en een imposant ontwerp.

Tegenwoordig worden rouwkoetsen nog steeds gebruikt, zij het minder vaak dan in het verleden. Veel mensen geven nog steeds de voorkeur aan deze traditionele vorm van transport als eerbetoon aan hun dierbaren. Het rijden in een rouwkoets kan een gevoel van verbondenheid met het verleden bieden tijdens een emotioneel zware tijd.

Rouwvervoer per koets: een eeuwenoude traditie

Het ritueel van het rijden in een rouwkoets is een belangrijk onderdeel van veel begrafenisceremonies. Het langzame tempo en het geluid van de paardenhoeven op de weg maken de sfeer compleet.

Kortom, een rouwkoets is meer dan alleen een voertuig; het is een symbool van eer, respect en het eeuwige afscheid van een geliefde. Het biedt een gevoel van traditionele waardigheid en sereniteit in een tijd van verdriet en rouw.

Uitgebreide mogelijkheden

De rouwkoetsen met paarden op deze pagina zijn afkomstig van 'Een stijlvolle uitvaart'. Zij bieden een breed scala aan mogelijkheden voor uitvaartvervoer. Hun assortiment omvat een zwarte rouwkoets, een witte rouwkoets, een unieke uitvaart sjees, een Friese rouwbaar, een boerenwagen, traditionele Miedemawagens, een Groninger boerenwagen, een kindermiedemawagen en een paardentram. Daarnaast kunnen ze uitvaarten begeleiden te paard of met lange leidsels. Voor volgvervoer bieden ze stijlvolle opties in zowel open als gesloten koetsen.

Meer informatie over de rouwkoetsen?

De foto's op deze pagina, van de rouwkoetsen met paarden, zijn afkomstig van de familie Hoekstra van 'Een stijlvolle uitvaart.nl' uit Sibrandabuorren - Friesland. Meer informatie vindt u op de website: www.eenstijlvolleuitvaart.nl