Onze locaties

Uitvaartcentrum DLE “Oeverse Bos” in Emmen

Ons uitvaartcentrum is gevestigd op de plek waar het dorp Nieuwe Oever op de Hoven in 1846 werd gesticht. Door de nabijheid van een van de oudste bossen in Emmen, wordt het uitvaartcentrum 'Oeverse Bos' genoemd als eerbetoon aan zowel het historische dorp als het bos.

Een intieme afscheidsdienst in onze aula

Ons uitvaartcentrum beschikt over een statige en moderne aula waar maar liefst 180 gasten kunnen samenkomen om afscheid te nemen en herinneringen te delen. Deze ruimte voelt warm en respectvol aan en biedt gasten een comfortabele ervaring. De harmonieuze samensmelting van verschillende elementen zorgt ervoor dat alles goed bij elkaar past en rust creëert.

Zowel een orgel als een piano zijn beschikbaar voor live muziek en de dienst kan worden versterkt met zorgvuldig samengesteld beeldmateriaal dat wordt getoond op een groot scherm om de ervaring te verrijken.

In deze aula wordt niet alleen afscheid genomen maar wordt ook gevierd en herdacht. Het is een ruimte waar liefde en respect samenkomen en waar elke dienst een uniek en betekenisvol eerbetoon vormt aan een dierbaar leven.

Gedenken in onze familiekamer

Onze familiekamer biedt een rustige ruimte voor maximaal 20 gasten, met zachte verlichting en comfortabele zitplaatsen voor een warme sfeer. We passen de kamer aan met persoonlijke herinneringen zoals foto's of ornamenten en creëren sfeer met kandelaars, kaarsen, bloem- en kransstandaards. Een presentatiescherm, muzieksysteem en microfoon zijn beschikbaar voor ondersteuning.

Onze catering maakt uw bijeenkomst persoonlijk. Of u nu koffie en thee met lekkernijen of een borrelplank met diverse hapjes wenst, wij passen ons aan uw wensen aan. Laat ons voor alles zorgen zodat u zich kunt concentreren op het delen van kostbare momenten met uw dierbaren.

Het opbaren van de overledene in onze rouwkamer

Het Oeverse Bos beschikt over vier 24-uurskamers en vijf rouwkamers. Als u kiest voor een 24-uurskamer, krijgt u een sleutel waarmee u op elk moment van de dag uw dierbare kunt bezoeken. Voor wie liever op vaste bezoektijden (18.45 - 19.30 uur) afscheid wil nemen bieden wij de mogelijkheid om een van onze vijf rouwkamers te gebruiken.

Onze rouwkamers zijn zorgvuldig ontworpen als intieme en serene omgevingen waar families en nabestaanden in alle rust afscheid kunnen nemen van hun geliefden. Elke kamer biedt een warme en gastvrije sfeer met ruimte voor persoonlijke herinneringen zoals foto's en bloemen. Moderne voorzieningen zoals audiovisuele apparatuur zijn beschikbaar om muziek af te spelen die de herinneringen aan de overledene kunnen versterken.

Ons toegewijde personeel staat klaar om u te ondersteunen en te begeleiden tijdens uw verblijf. We streven ernaar om elke familie te voorzien van de zorg en ondersteuning die ze nodig hebben tijdens deze moeilijke tijd.

Het organiseren van een condoleance

Ons uitvaartcentrum biedt een warme en ondersteunende omgeving voor het condoleren van dierbaren. Of het nu gaat om een intieme bijeenkomst in onze ontvangstruimte of een rustige plek in een kleinere aparte ruimte, wij staan klaar om u te helpen.

Tussen 20.00 en 20.30 uur hebben wij een vaste tijd gereserveerd voor het organiseren van condoleances. Maar als u een ander tijdstip wenst dan is dat bespreekbaar.

Laat ons uw wensen weten, van catering tot tijdsplanning, zodat we samen een mooie herdenking kunnen organiseren waar mensen kunnen condoleren, steun kunnen vinden en herinneringen kunnen delen in een ondersteunende omgeving.
Een comfortabel samenzijn in onze koffiekamer

Op dit moment ondergaat de koffiekamer in ons uitvaartcentrum een volledige renovatie, waarbij elke hoek van vloer tot plafond wordt vernieuwd. Van de vloerbedekking tot aan de gordijnen, wandbekleding en zelfs de meubels, alles wordt op maat gemaakt en ontworpen in een stijl van eenvoud, strakke lijnen en neutrale, lichte en warme kleuren. De koffiekamer wordt omgetoverd tot een plek van rust en comfort, waar families en gasten kunnen samenkomen om herinneringen te delen en steun te vinden na de dienst. We besteden veel aandacht aan details en focussen op een kalmerende sfeer, zodat we een omgeving creëren die ondersteunend is voor de families en andere nabestaanden.

De verschillende opties van onze ontvangstruimte

Binnen ons uitvaartcentrum kan de ontvangstruimte op diverse manieren worden gebruikt. Het kan dienen als entree naar de aula, een plek voor condoleance met gebruik van de nis, een informele ruimte voor plechtigheden met mogelijkheid tot catering, en een locatie voor informeel samenzijn na de plechtigheid, eventueel met gebruik van onze mooie tuin.

Samenkomen en troost vinden in onze tuin

Onze tuin dient als een rustige ontmoetingsruimte waar families en vrienden samenkomen na een dienst. Omringd door natuur biedt deze buitenruimte een serene omgeving voor het delen van herinneringen en het vinden van troost. Met zitplaatsen en mogelijkheden voor catering kunnen gasten hier in alle rust samen zijn.

Uitvaart online bijwonen en terugkijken met livestream

Bij het bijwonen van uitvaartdiensten is fysieke aanwezigheid niet altijd haalbaar maar toch essentieel voor steun en troost. Met onze live-stream dienst kunnen geliefden wereldwijd de ceremonie bijwonen ongeacht hun locatie. Hiermee krijgt iedereen de kans om afscheid te nemen en steun te betuigen, zelfs op afstand. Een livestream is te bekijken via elk apparaat dat internetverbinding heeft zoals een telefoon, tablet, laptop of computer.

Voorafgaand aan de uitvaart bespreken de uitvaartverzorger en u samen wat uw wensen zijn met betrekking tot de livestream.

Hoe werkt het?
U ontvangt een e-mail van de uitvaartverzorger met een link naar de live uitvaartdienst, die u kunt delen met uw familie en andere nabestaanden. Het is aan u om te bepalen wie deze e-mail ontvangt en dus kan meekijken.

Livestream terugkijken?
Het is mogelijk om de uitvaart livestream op te nemen zodat u deze later kunt terugkijken. Alleen u krijgt toegang tot de video-opnames en kunt zelf beslissen of deze gedeeld kan worden.