Onze locaties

Crematorium De Meerdijk in Emmen

Het crematorium De Meerdijk bevindt zich te midden van een groenrijk park aan de rand van Emmen, naast het Oeverse Bos uitvaartcentrum van DLE. Na de lange oprijlaan kruist u de oude eikenwal die in vroegere tijden diende om de voormalige landbouwpercelen te scheiden. Deze eikenwal loopt door in de omsluiting van het parkeerterrein en de afbakening van het strooiveld.

De eerste crematie was in 1986. Daar het aantal crematies per jaar toenam, is er in 2000 een grote verbouwing geweest. In 2010 werd een nieuwe ovenruimte gerealiseerd. Gelijktijdig werden de ovens voorzien van een milieu filter. Zodat wij aan de huidige milieu eisen voldoen. Twee jaar later is de aula geüpdatet. Er werd een nieuwe muziekinstallatie geïnstalleerd, de aula werd voorzien van LCD schermen voor presentaties. In het jaar 2023 zijn de ontvangsthal, aula en koffieruimte vernieuwd en veranderd aan de wensen en stijlen van deze tijd.


Voor meer informatie over ons crematorium www.crematoriumdemeerdijk.nl

Ontvangstruimte

Bij binnenkomst kunnen bezoekers in de ontvangstruimte wachten voor de ceremonie, waar ze het condoleanceboek kunnen tekenen en gebruik kunnen maken van de garderobe en toiletten. Bij grote aantallen is het mogelijk om de ceremonie hier via beeldscherm en geluidsinstallatie te volgen.

Familiekamer

Op de dag van de crematie verzamelt de naaste familie zich in de familiekamer. Deze intieme kamer biedt ruimte voor 18 personen en heeft een huiselijke sfeer. Hier is ook gelegenheid om afscheid te nemen van de overledene en eventueel een kleine afscheidsplechtigheid te houden.

Ceremonieruimten

   - De Vlinder (familiekamer): Een intieme ruimte voor maximaal 18 personen, met een huiselijke sfeer waar men informeel samen kan zijn en naar eigen muziek kan luisteren. Cateringopties zijn beschikbaar, en er is een kleine binnentuin bereikbaar via een schuifdeur.

   - Heidezaal: Geschikt voor ongeveer 45 personen, met een eigen sfeer door een muurschildering van een heideveld. De opstelling van tafels en stoelen kan worden aangepast naar de wensen van de familie, en er zijn diverse cateringmogelijkheden, vooral een buffet.

   - Eikenzaal: Een ruime zaal met 125 zitplaatsen en 75 staanplaatsen, met uitzicht over de hoven en een eikenbosrand. Schermen voor foto's en filmpjes zijn beschikbaar, en de plechtigheid kan online gestreamd worden voor afwezige familieleden. Rituelen en gebruiken kunnen worden uitgevoerd in overleg met het crematorium.

Ovenruimte

Hier vindt vaak het laatste afscheid plaats, waarbij de overledene naar de oven wordt begeleid. De kist kan voor de oven geplaatst worden, en familie kan aanwezig zijn bij de invoer na voorafgaande melding. Veiligheidsvoorschriften beperken het aantal aanwezige familieleden tot maximaal 15 personen.

Condoleanceruimte

Na de ceremonie kunnen mensen elkaar ontmoeten in een ontspannen sfeer. Koffie, thee, zoete lekkernijen en broodjes zijn beschikbaar, evenals diverse arrangementen. Kinderen kunnen spelen in het kinderhoekje, en er is gelegenheid om de familie te condoleren. Het crematorium staat open voor suggesties en wensen.

Gedenktekens

Voor het herdenken van een dierbare zijn diverse opties beschikbaar.

Op de strooivelden bieden wij diverse gedenkplaatjes aan, vaak geplaatst tijdens de verstrooiingsceremonie. Een algemeen gedenkplaatje kan onafhankelijk van de asbestemming worden geplaatst.

Een alternatief is een klein gedenkmonument voor uw strooiplek.

Op het grote strooiveld zijn permanente gedenkobjecten niet toegestaan.

Op onze websitepagina gedenktekens vindt u een assortiment urnen, mini-urnen, sieraden en monumenten. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.