Team

Tim Vroom

“Na het overlijden van uw dierbare wil ik u graag bijstaan in deze moeilijke periode. Een periode waarin in hele korte tijd veel geregeld moet worden. Ik help u hier graag mee en ben uw steun en kompas in deze emotionele tijd. Samen zorgen we ervoor dat we een waardevol afscheid organiseren die past bij het leven en de wensen van de overledene.”

Tim kwam al op jonge leeftijd in contact met het vak van uitvaartverzorger: zijn oom beoefende het beroep in Leeuwarden en zijn vader ondersteunde hem bij het opzetten van een uitvaartwinkel.

De reis naar een carrière als uitvaartverzorger

“Als kind kreeg ik al van mijn oom het idee dat ik in zijn voetsporen zou kunnen treden. Hij liet me kennismaken met het vak en dat zaadje bleef groeien. Ondanks een studie in financiële dienstverlening, waar ik meer financieel dan dienstverlenend werk ontdekte, bleef het idee van een carrière als uitvaartverzorger sluimeren.

Als hobby was ik actief als kerkorganist in Hoogeveen en daar ontmoette ik een uitvaartverzorger. Door mijn orgelspel kwam ik in aanraking met rouwdiensten en leerde ik het vak van dichtbij kennen. Hoewel ik nog niet volledig klaar voelde voor het werk, begon ik in 2017 bij een nieuw crematorium, waar ik veel leerde over zowel goede als slechte praktijken.

Tegen eind 2019 voelde ik dat ik klaar was om de stap te zetten. Bij DLE/DELU kreeg ik de kans en in 2020 begon ik officieel aan mijn carrière als uitvaartverzorger.”