Uitvaartwensen invullen

Wij begrijpen dat het soms best lastig kan zijn om keuzes te maken over uw eigen uitvaartwensen. Toch is dat belangrijk, niet alleen voor uzelf, maar ook voor uw nabestaanden. Het geeft u een geruststellend gevoel te weten dat alles voor uw afscheid straks goed geregeld is. Bovendien biedt het uw nabestaanden een gevoel van rust als zij op de hoogte zijn van uw wensen. Door nu samen keuzes te maken en beslissingen te nemen over uw laatste afscheid, ontlast u hen later van zorgen.

Om u te helpen met het vastleggen van uw wensen, hebben wij dit wensenboekje samengesteld met vragen. Sommige vragen zijn wellicht lastig te beantwoorden en vragen even tijd om hierover na te denken. Toch bieden uw antwoorden houvast voor uw nabestaanden en de uitvaartverzorger op het moment dat zij zich voorbereiden op uw uitvaart.

Met dit uitvaartwensenboekje kunt u stap voor stap uw uitvaartwensen vastleggen. Nadat u het boekje naar tevredenheid heeft ingevuld, is het belangrijk om het veilig te bewaren, zodat u het altijd terug kunt vinden. Het is tevens essentieel dat uw nabestaanden op de hoogte zijn van uw wensen en weten waar ze dit boekje kunnen vinden.

Hier zijn enkele tips voor het bewaren van uw uitvaartwensenboekje.

  1. U kunt het boekje bewaren bij uw waardevolle documenten, zoals bij polissen, trouwboekje, etc.
  2. U kunt het boekje ook terugsturen naar DLE. Wij registeren dan uw wensen, die bij uw overlijden geraadpleegd zullen worden. Na registratie sturen wij u het boekje terug, voorzien van een waarmerk. Vervolgens bewaart u het boekje weer bij uw andere documenten.

Natuurlijk kunt u later altijd weer op bepaalde wensen terugkomen. Informeert u ons in dat geval over uw wijzigingen, dan kunnen wij dit opnemen in het persoonlijk uitvaartarchief.

Uitvaartwensenboekje nu downloadenUitvaartwensenboekje per post aanvragen